Het ontstaan van Hendrickx Constructie b.v.

In 1981 is Frank Hendrickx gestart met zijn eigen bedrijf te Ossendrecht.

De werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit:

  • Landbouwwerktuigen maken.
  • Kleine staalconstructies maken.
  • Het monteren van staalconstructie van een bedrijfsruimte welke compleet aangeleverd werd in bouwpakketten.
  • Het monteren van dak- en gevelbeplating van een bedrijfsruimte.

In september 1984 is het bedrijf verhuisd naar het huidige adres, Putsmolentje 5 te Ossendrecht, waarbij de loods in eigen beheer werd vervaardigd. Deze werd uitgebreid door er elke keer weer een stukje bij te bouwen. De werkzaamheden waren nog ver hetzelfde als hierboven vermeldt staat.

In 1985 is er een begin gemaakt met het zelf vervaardigen van kleine spanten en het maken van schuifdeuren (Aluminium frame met daarop enkelwandige damwandbeplating), toen werden er nog complete bouwpakketten gekocht bij derden en deze werden door ons gemonteerd.

Vanaf 1989 maken wij bijna alIle staalconstructies zelf in onze eigen werkplaats, deze worden daarna geplaatst op locatie in eigen beheer. De montage van de dak- en wandbeplating, isolatie deuren enz. wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door onze eigen mensen.

In de nacht van 17 of 18 februari 1996 is ons bedrijfspand totaal verwoest door een brand. Wij hebben toen een tijdelijk onderkomen gecreëerd in een loods bij de buren. Vanuit hier konden wij toen in 2 weken onze werkzaamheden weer hervatten. Er werden 2 units weggezet voor het kantoor en de kantine. Om het aangenomen werk van onze eigen klanten tijdig uit te kunnen voeren, is er voor gekozen om de bouw van ons nieuwe bedrijfspand grotendeels uit te besteden aan een collega-bedrijf waar wij veel zaken mee doen. Net voor de bouwvakvakantie in 1996 hebben wij ons huidige bedrijfspand in gebruik genomen.

Vanaf 1997 maken wij alle staalconstructies zelf in onze werkplaats, en deze worden nog steeds door onze eigen mensen gemonteerd en afgewerkt. Als erkend leerbedrijf leiden wij samen met praktijkscholen ook jongeren op in deze branche.